FUNDACIÓ CATALANA TUTELAR DE DISCAPACITATS PSÍQUICS I PERSONES GRANS, LA TUTELA

Nom:
FUNDACIÓ CATALANA TUTELAR DE DISCAPACITATS PSÍQUICS I PERSONES GRANS, LA TUTELA
Adreça:
Hipòlit Làzaro, 18 baixos 1a
Codi postal:
08025
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
93 339 45 36
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Àmbit Social
Número de registre:
0207
Data de registre:
1985-11-15
Forma jurídica:
Civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Estrella Vidal Alonso
Direcció:
Estrella Vidal Alonso
Gerència:
Estrella Vidal Alonso
Història:
La Tutela va néixer el 1985 com a entitat pionera en l’àmbit tutelar. Els orígens de la institució es remunten a l’any 1983, quan va tenir lloc la reforma del Codi Civil que va permetre a les entitats jurídiques exercir les figures de suport a persones incapacitades legalment. L’antiga Associació Pro Persones amb Disminució Psíquica (APPS), Cáritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja en van promoure la seva creació per tal de garantir i lluitar pels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i oferir-les diferents fórmules de suport.
Fundadors:
President APPS, Membres de la Junta Directiva de APPS, Representant de Càrites Diocesana de Barcelona, Representant de l'Assemblea Provincial de Creu Roja Española.
Objectius:
Acompanyar persones amb diversitat funcional que necessiten suport, a fi de promoure la seva autonomia, assegurar-ne el seu benestar i defensar els seus drets i llibertats
Patronat:
Carme Guinea i Comas (Presidenta), María Asunción Amelivia Rodríguez (Secretària), Teresa Nicolau i Llorens (Tresorera), Jordi Domingo i Garcia-Milà (Vicepresident), Anna Sanahuja i Mota (Vocal), Eduard Enrech Larrea (Vocal), Joan Turró i Vicens (Vocal), Josep Ball i Papiol (Vocal), Marta Codina i Mir (Vocal), Remei Tarragó i Riverola (Vocal), Pepita Cabiscol i Pujol (Vocal)
Any dades:
2021
Pressupost anual:
2058403
Any pressupost:
2020