FUNDACIÓ ENCICLOPÈDIA CATALANA

Nom:
FUNDACIÓ ENCICLOPÈDIA CATALANA
Adreça:
Josep Pla, 95
Codi postal:
08019
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
936013195
Àmbit d'actuació:
Cultura
Número de registre:
67
Data de registre:
1984-07-18
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Albert Pèlach Pàniker
Història:
Es constituí el 1980. És una entitat cultural que encapçala el Grup Enciclopèdia Catalana, configurat per diverses empreses editorials. Col·labora amb altres entitats culturals, com Acció Cultural País Valencià, Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Pen Club, entre d'altres.
Fundadors:
Antoni Forrellad i Solà, Joan Casablancas i Bertran, Joan Baptista Cendrós i Carbonell, Joan Martí i Mercadal, Antoni Perramon i Dalmau
Objectius:
La millora de la salut i la qualitat de vida de les persones, mitjançant la producció i divulgació de coneixement científic, la formació d’investigadors de nivell internacional, la generació d’innovacions sanitàries i l’aplicació dels avenços a la pràctica assistencial i les polítiques sanitàries.
Patronat:
Antoni Subirà i Claus (President), Josep Lluís Vilaseca i Requena (Secretari patró), Carles Sumarroca i Claverol (Vicepresident primer), Àngel Castiñeira Fernández (Vocal), Glòria Riera i Alemany-Coordinadora d'una Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran, a la I. Cultural del CIC (Vocal), Joan Abellà i Barril- Gerent del MACBA (Vocal), Joan Oliveras i Bagués- President de Bagués-Masriera Joiers (Vocal), Joaquim Boixareu i Antolí-Conseller Delegat d'Irestal Group (Vocal), Josep maria Rosanas-Professor de Comptabilitat i Control d'IESE (Vocal), Josep Pujol i Ferrusola- Consultor d'empreses (Vocal), Xaver Antich i Valero-Filòsof i profesor d'Idees Estètiques a la Universitat de Girona (Vocal), Xavier Cambra Vergés-Soci Consultor i President de Transmmission (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, Centre UNESCO de Catalunya
Any dades:
2017
Pressupost anual:
1.800.000,00 €
Any pressupost:
2008