Advisory Board

The main mission of the Advisory Board is to determine the overall lines of research and activities of the Observatory of foundations with the aim of intensifying knowledge transfer and dialogue between the world of foundations and the economic, political and academic sector of which its members are prominent representatives.

Antonio Argandoña

Professor emèrit d’Economia i d’Ètica de l’Empresa i titular de la Càtedra CaixaBank de la Responsabilitat Social Corporativa de l’IESE Business School. És catedràtic de Fonaments d’Anàlisi Econòmica.

Xavier Bernadí

Jurista i professor associat de Dret Administratiu a la UPF. Des del 2016 és director de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Carme Botifoll

Enginyera industrial i patrona de la Fundació Caixa d’Enginyers amb una àmplia experiència en el sector financer.

Josep Ferrer

Catedràtic de Dret Civil a la UPF. Va ser degà de la Facultat de Dret entre el 2006 i el 2010 i vicerector de Relacions Internacionals entre el 2010 i el 2016 de la mateixa universitat. Ha realitzat estadesa de recerca a diferents universitats internacionals.

Andreu Mas-Colell

Polític i economista, expert en microeconomia. Va ser professor de la Universitat de Harvard i de la Universitat de Califòrnia. Va exercir com a Conseller d’Universitats, Investigació i Societat de la Informació entre el 2000 i el 2003 i com a Conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya entre el 2010 i el 2016. Actualment és president de la Fundació BIST.

Joan Rigol

Polític de formació humanística i filosòfica, militant d’UCD fins al 2015 i president del Parlament de Catalunya entre 1999 i 2003. Va exercir com a Conseller de Treball entre el 1980 i 1984 i Conseller de Cultura entre el 1984 i el 1985 del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Francesc Xavier Mena

Catedràtic d’Economia de la URL i professor ordinari d’ESADE. Va ser professor a diferents universitats internacionals. Durant l’any 2010 i 2012 va ocupar la Conselleria d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.