FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ

Nom:
FUNDACIÓ MAS ALBORNÀ
Adreça:
Plaça de la Verema, 1
Codi postal:
08720
Ciutat:
Vilafranca del Penedès
Comarca:
Alt Penedès
Correu electrònic:
Telèfon:
902191104
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Àmbit Social
Número de registre:
2035
Data de registre:
2004-11-11
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Comarcal
Persona de contacte:
Xavier Cartanya i Benet
Direcció:
Xavier Cartanyà i Benet
Història:
Anys 60 Cinc famílies amb fills amb discapacitat adquireixen una propietat al municipi de Les Cabanyes (a la comarca de l’Alt Penedès) i creen la cooperativa “Mas Albornà”. S’inicia, així, la funció assistencial: acolliment residencial i desenvolupament d’activitats de centre de dia emmarcades dins el concepte de treball protegit de l’època. Anys 70 i 80 Es produeix un important augment del nombre d’usuaris. S’inicia la tendència a considerar el treball com a eina terapèutica. S’efectuen els primers contactes comercials. Ampliació dels equipaments: adquisició de pisos a Vilafranca del Penedès i d’una nau industrial al Polígon Industrial de Sant Pere Molanta (Olèrdola). Anys 90 Dificultats de gestió que desenvoquen en el fet que la Fundació Tallers de Catalunya assumeix la gestió del centre de treball. Continuació de la dinàmica de creixement: creació de les primeres brigades (jardineria), adquisició d’una nova nau industrial al Polígon de Sant Pere Molanta i de dos pisos més a Vilafranca del Penedès. Anys 00 L’any 2000, la Fundació “Tallers de Catalunya” assumeix tota la propietat de la SCCL “Mas Albornà”. L’u de juliol de 2004 es produeix l’escissió de Fundació Tallers de Catalunya i la posterior creació de la Fundació Privada Mas Albornà. L'u de gener de 2005: inici de l’activitat de la Fundació. Cinc famílies amb fills amb discapacitat adquireixen una propietat al municipi de Les Cabanyes (a la comarca de l’Alt Penedès) i creen la cooperativa “Mas Albornà”. S’inicia, així, la funció assistencial: acolliment residencial i desenvolupament d’activitats de centre de dia emmarcades dins el concepte de treball protegit de l’època. Anys 70 i 80 Es produeix un important augment del nombre d’usuaris. S’inicia la tendència a considerar el treball com a eina terapèutica. S’efectuen els primers contactes comercials. Ampliació dels equipaments: adquisició de pisos a Vilafranca del Penedès i d’una nau industrial al Polígon Industrial de Sant Pere Molanta (Olèrdola). Anys 90 Dificultats de gestió que desenvoquen en el fet que la Fundació Tallers de Catalunya assumeix la gestió del centre de treball. Continuació de la dinàmica de creixement: creació de les primeres brigades (jardineria), adquisició d’una nova nau industrial al Polígon de Sant Pere Molanta i de dos pisos més a Vilafranca del Penedès. Anys 00 L’any 2000, la Fundació “Tallers de Catalunya” assumeix tota la propietat de la SCCL “Mas Albornà”. L’u de juliol de 2004 es produeix l’escissió de Fundació Tallers de Catalunya i la posterior creació de la Fundació Privada Mas Albornà. L'u de gener de 2005: inici de l’activitat de la Fundació.
Objectius:
Té per finalitat la millora, en tots els àmbits de les condicions de vida de les persones amb disminució psíquica o malaltia mental, especialment en els de la salut, formatiu, laboral, familiar i social.
Patronat:
Martí Solé Bordes (President), Llluís Huguet Flo (Secretari), Ricard Rafecas i Ruiz (Vicepresident), Francisco Espín i Martínez (Vocal), Ignàsica Farran Farràs (Vocal), Josep Mir i Vallès (Vocal), Xavier Campanyà Jané (Vocal), Xavier Colomer Soto (Vocal), Albert Calzada Vilaseca- Representant de la Unió Empresarial del Penedès (Vocal Nat), Francesc Olivella i Pastallé- Albalde de l'Ajuntament de Les Cabanyes (Vocal Nat), Joan Amat Solé-Alcalde de Sant Sadurní d'Anoia (Vocal Nat), Jordi Painous Escofet- Representant de la Fundació Torres (Vocal Nat), José A. Larraz Romero- Designat per la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús (Vocal Nat), Josep Lluís Bonet Ferrer- Representant de la Fundació Ferrer Sala-Feixenet (Vocal Nat)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, UEP, Salut Mental de Cataluya, ADEGP, DINCAT
Any dades:
2016
Pressupost anual:
6.306.324,00 €
Any pressupost:
2016