5è Cafè de la Recerca

20 de juliol de 2016

La recerca ocupa 45.000 persones a Catalunya

La recerca travessa un molt bon moment a Catalunya, tant quant a impacte internacional de les seves investigacions, com de dotació d’equipaments científics com de personal adscrit. El doctor Lluís Rovira, director de la Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA) ha estat el darrer convidat de la temporada en els Cafès de la Recerca que organitza la comissió de Tecnologia i Recerca de la Coordinadora Catalana de Fundacions.

En conjunt hi treballen a Catalunya en l’àmbit de la recerca un total de 45.000 persones, de les quals només una cinquena part (9.468) ho fan des de l’administració pública. La resta treballen a empreses (21.000) i universitats (14.000). D’aquesta xifra global, el personal no investigador no arriba al 15 per cent.

El nivell assolit per aquests investigadors es reflexa en el salt qualitatiu que ha experimentat la recerca al nostre país des de l’any 2000, quan Catalunya aposta per un ecosistema de recerca que ha resultat exitós. Així, la producció de publicacions s’ha multiplicat per set des de 1991 i quant a articles de referència, per vint-i-cinc.

Tot això és possible per la feina diària duta a terme als 13 parcs científics, més de 100 plataformes i 2 grans infraestructures (sincrotró Alba i Centre de Supercomputació de la UPC).

seguir llegint la Nota de Premsa 5è Cafè de la Recerca

Informació

20 de juliol de 2016
Lloc: Coordinadora Catalana de Fundacions (Barcelona)
Tipus: Trobada