II Reunió de Fundacions de Tecnologia i Recerca

20 de setembre de 2016

El professor d’Economia, exconseller d’Economia i Coneixement del govern català i actual president  de la Fundació BIST (Barcelona Institute of Science and Technology), Andreu Mas-Colell, considera que Catalunya “compta en el mapa de la recerca” i, per tant, està “en camí de ser clúster i referent europeu en recerca”. Ara bé, l’insigne economista també ha remarcat que, per a aconseguir l’objectiu, “cal treballar més”.

Aquestes paraules les ha pronunciat en la conferència inaugural de la II Reunió de Fundacions de Tecnologia i Recerca de la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF), que s’ha celebrat aquest matí a la seu de la Fundació Cercle d’Economia. El tema de la conferència de l’exconseller ha estat Visió panoràmica de la recerca.

Posterior a les paraules de benvinguda del president de la CCF, Pere-À. Fàbregas -que s’han centrat en la funció social de les fundacions-, Andreu Mas-Colell ha començat el seu parlament indicant que un país petit com Catalunya depèn dels seus avantatges comparatius i també de la gestió política que se’n faci. I el futur s’ha de construir aprofitant aquests avantatges comparatius -entenent com a tals aquelles coses que es fan bé si es comparen amb com les fan els altres-, d’altra banda històricament ben gestionats al país. I la recerca és un avantatge comparatiu “bastant potent”. Pel que fa les polítiques a seguir, el professor recomana una economia diversificada, i en aquest aspecte ha remarcat que ell és totalment contrari a aquells plantejaments que són proclius a voler reduir esforços en uns àmbits per a equilibrar-los amb altres en els quals són deficitaris: “Els components són multiplicatius i no additius”, ha dit. També ha posat èmfasi en l’impuls de la formació.

per més informació de la Jornada us podeu descarregar la nota de premsa

Informació

20 de setembre de 2016
Lloc: Fundació Cercle d'Economia (Barcelona)
Tipus: Reunió