Jornada ‘Chat GPT i IA en l’àmbit educatiu: amics o enemics?’

22 de novembre de 2023

La influència del Chat GPT i la intel·ligència artificial en l’educació és un tema d’interès creixent. Aquestes tecnologies tenen un gran potencial a l’hora de millorar l’experiència educativa dels estudiants, mitjançant l’assistència personalitzada, l’aprenentatge autònom i l’avaluació millorada. Tot i això, cal tenir present que la interacció humana entre l’alumnat i els docents és irreemplaçable i ha de continuar sent una peça clau en l’educació. 

El text anterior ha estat generat íntegrament per l’aplicació Chat GPT en només cinc segons. A partir d’aquí ens podem plantejar moltes preguntes:

  • De què és capaç la IA i quines limitacions té?
  • Com està afectant al procés d’aprenentage dels alumnes i a la seva relació amb els docents?
  • Cal regular-ne l’ús?

Amb l’objectiu de reflexionar i generar conversa sobre aquestes i altres qüestions, el  22 de novembre la Comissió d’Educació de la CCF va organitzar una jornada amb la qual es va analitzar l’impacte de la IA i, en particular, del Chat GPT, i com influeix en el procés d’aprenentatge dels alumnes i en la gestió d’aquest fenomen per part del professorat. Aquesta jornada compta amb la col·laboració del Col·legi de Llicenciats.

Programa de la jornada:

18.15 h. Recepció i acreditació
18.30 h. Benvinguda
  • Jacint Bassó – Vicedegà del Col·legi de Llicenciats.
  • Sara Pérez – Gerent de la Coordinadora Catalana de Fundacions.
18.35 h. Presentació ‘Alliberant la IA generativa’:  Aquesta xerrada ens introdueix en el món de la IA generativa, una tecnologia capaç de crear continguts de forma automàtica. Des dels pioners presagis de Turing fins a revolucionàries eines com ChatGPT, contemplem l’alba d’una nova era, que també canviarà l’educació.
  • Beatriz Martín – Chief Digital Officer a BBDO & Proximity i Professora a inDIGITAL | Executive Program Director d’ESADE.
19.15 h. Taula rodona: tres experts de l’àmbit tecnològic i de l’educació aportaran la seva visió sobre el fenomen de la IA i el Chat GPT, així com dels reptes i oportunitats que pot generar la irrupció d’aquestes tecnologies en les aules.

Informació

22 de novembre de 2023
18.30-20.00h
Lloc:
Tipus: