Jornada Demografia i Educació: “Escenaris de futur”

14 de maig de 2018

Aquesta sessió va orientada a analitzar quins reptes i oportunitats es presenten en matèria de formació davant la pèrdua progressiva de població, fet que es dona al conjunt d’Europa, no solament a casa nostra. Us convidem fer a una reflexió col·lectiva sobre la immigració, el fracàs escolar, la formació per competències, la formació permanent, la professional o la d’adults.

Tots aquests fenòmens tenen la seva correspondència en el disseny de les necessitats dels diversos nivells d’educació que s’imparteixen a Catalunya.

Comptarem amb la presència de: Mireia Farré de l’IDESCAT, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la  Universitat Autònoma de Barcelona i té diversos diplomes  en demografia i ciències socials. També ha sigut Professora de Demografia a la Universitat Catòlica de Lovaina, Investigadora del Centre d’Estudis Demogràfics i Investigadora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Des del 1991 treballa a l’IDESCAT, primer com estadística responsable d’operacions i, des de l’any 2013, com a responsable de l’Àrea de Població i Territori.

Pau Miret, llicenciat en Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona, 1989), postgrau en Demografia (Centre d’Estudis Demogràfics, 1991) i doctorat en Sociologia (Universidad Nacional de Educación a Distancia, 2002).

Xavier Martínez Celorrio , professor de Sociologia de l’Educació, doctor en Sociologia i llicenciat en Antropologia (Universitat de Barcelona).

Presentació Mireia Farré (IDESCAT)

Presentació Pau Miret

Informació

14 de maig de 2018
18 h
Lloc: Fundació Conservatori Liceu - Auditori (Barcelona)
Tipus: Jornada