FUNDACIÓ ACOLLIDA I ESPERANÇA

Nom:
FUNDACIÓ ACOLLIDA I ESPERANÇA
Adreça:
Muntaner, s/n finca Can Banús
Codi postal:
08917
Ciutat:
Badalona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
93 497 01 27
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Àmbit Social
Número de registre:
000363
Data de registre:
1995-02-13
Forma jurídica:
Canònica
Protectorat:
Ministerio de Justicia (Registro de Entidades Religiosas)
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Josep Maria Lluch Roca
Direcció:
Josep Maria Lluch Roca
Gerència:
Carles Pàramo Franquesa
Història:
Al 1990 es va obrir el pis d’acollida Itaca per a malalts de VIH/sida en fase terminal impulsat per Sor Genoveva Massip, filla de la Caritat, i el Pare Josep Costa Planagumà, franciscà. I és a partir de l’aparició i el coneixement d’aquesta necessitat social, fins aleshores poc visible, que es crea a Fundació Acollida i Esperança. El 1993 el pare Costa i un grup de voluntaris d’Itaca van formar una petita comunitat cristiana de base que va promoure, com a tret d’identitat, l’acollida des de la persona i cap a la persona, i que fou l’origen de l’entitat. L’augment de malalts i la manca de places residencials impulsen la Fundació a fer un pas endavant, i el 1996 s’inaugura el primer centre d’acollida a Badalona, Can Banús.
Fundadors:
Sra. Agnès Guardiola i Amat, Sr. Xavier Amat i Badrinas i Sr. Salvador Ferrán Pérez Portabella
Objectius:
Promoure espais d’acollida per a persones en situació d’exclusió social amb la finalitat d'acompanyar-les i oferir-los oportunitats de canvi, tant en la millora de la seva qualitat de vida com en la seva promoció integral.
Patronat:
Sra. Estíbaliz Lópe Torrent (Presidenta), Sr. Jorge Vidal Quadras, advocat especialista en dret tributari i financer (Tresorer), Sr. Joaquim Planasdemunt Tobeña, economista i director d'oficina bancaria (Vicepresident), Sr. Joan Jiménez Jiménez (Vocal), Sr. Josep Gendrau Valls (Vocal), Sr. Luis Latorre Sánchez, antic usuari de Can Banús, on treballa actuallment com a monitor (vocal), Sr. Núria Basi Moré (Vocal), Sra. Imma Ribas Algueró (Secretària), Sr. Miguel Luis Acosta Martínez (Vocal)
Organismes als quals pertany:
ECAS Entitats Catalanes d'Acció Social
Any dades:
2022
Pressupost anual:
2148676
Any pressupost:
2022