FUNDACIÓ ALIVE FUNDACIÓ

Nom:
FUNDACIÓ ALIVE FUNDACIÓ
Adreça:
Port de la Clota, s/n
Codi postal:
17130
Ciutat:
L'Escala
Comarca:
Alt Empordà
Correu electrònic:
Telèfon:
747 45 97 73
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Teconologia i Recerca
Número de registre:
3057
Data de registre:
2018-04-25
Forma jurídica:
Civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Internacional
Persona de contacte:
Bernat Garrigós
Direcció:
Sònia Duñach
Història:
Bernat Garrigós i el parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà havien organitzat diverses immersions a la zona marina davant la reserva de les llaunes. Aquelles primeres activitats havien culminat, l’any 2016, en una primera cartografia – detallada però parcial- del prat de gram. Aquests resultats generen prou interès i la Generalitat en desenvolupa una primera cartografia, el 2018, que anuncia un prat de 800 hectàrees de Cymodocea nodosa. És llavors, quan Garrigós i l’editorial Lynx impulsen un nou projecte que ocupi un espai en la difusió i la conservació del medi natural marí: la Fundació Alive. Alive centrava, així, els seus esforços a fer un seguiment d’aquest espai i publicar el cens d’espècies a SeaLife Collection, de la plataforma iNaturalist. Més endavant, l’any 2021, la fundació i el Club Nàutic de l’Escala organitzen el MedFoto, el primer concurs de fotografia de la Mediterrània. El concurs neix amb la voluntat de permanència i com a una de difusió per arribar a sectors de gent molt diversos. A finals dels 2021 la fundació incorpora personal propi, fent el salt a una organització ja plenament professionalitzada.
Fundadors:
Bernat Garrigós, Jordi Sargatal, Josep del Hoyo, Josep Vilanova, Jordi Regàs
Objectius:
Promoure la recerca, i fer difusió del coneixement sobre el medi marí per tal de millorar-ne la gestió i conservació dels seus recursos.
Patronat:
Bernat Garrigós (President), Jordi Sargatal (Vicepresident), Jaume Piera (Vocal), Josep Vilanova (Vocal), Puri Canals (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions , Registre d'entitats ambientals de la Generalitat de Catalunya, Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), Unió Internacional per a la Conservació de la Natura - UICN, Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (CeUICN)
Any dades:
2023