FUNDACIÓ CANALS D’URGELL

Nom:
FUNDACIÓ CANALS D’URGELL
Adreça:
Av. Jaume I, 1
Codi postal:
25230
Ciutat:
Mollerussa
Comarca:
Pla d' Urgell
Correu electrònic:
Telèfon:
973 60 39 97
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Cultura
Número de registre:
3266
Data de registre:
2022-02-28
Forma jurídica:
Civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Maribel Pedrol Esteve
Direcció:
Maribel Pedrol Esteve
Història:
La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell es constitueix el 24 de desembre de 1964 amb l'objectiu de poder optar a la reversió de la concessió dels Canals d'Urgell que un any abans, la SA Canal de Urgel havia perdut per haver-se acabat el plaç estipulat de 99 anys. La CGRCU reb de mans del ministro de Obras Públicas, Don Federico Silva Muñoz, la concessió dels Canals d'Urgell el 17 de novembre de 1965. La CGRCU treballa des d'aquell moment per gestionar la infraestructura hidràulica i la circulació, transport i distribució de l'aigua a les cinc comarques regades pels Canals d'Urgell (La Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell, el Segrià i les Garrigues). 72.000 hectàrees de regadiu, 121 abastaments municipals, 1800 explotacions ramaderes i prop de 180 indústries. El 18 de novembre de 2020 la Comunitat General de Regants acorda la constitució d'una Fundació amb la voluntat d'apropar al territori i a la societat els valors dels Canals d'Urgell i així fer un retorn social i cultural de tot allò que el territori i la gent ha invertit en els Canals d'Urgell. El 26 de maig de 2021 es consitueix formalment davant notari i el 28 de febrer de 2022 es registra al Protectorat de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb número 3266.
Fundadors:
La Comissió Permanent de la Junta de Govern de la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell. Amadeu Ros Farré (President de la CGRCU9, Ramon Llavall Cases, Jaume Torres Minguell, Josep Maria Comabella Cava, Josep Maria Pascual Huguet, Ramona Cres Aragoncillo, Josep Castell`´o Balañá, Albel Gallart Gallart.
Objectius:
La Fundació té per objecte la realització de forma directa o concertada d'activitats encaminades a preservar, difondre i estudiar la història i el patrimoni generat pels Canals d'Urgell, així com promoure la difusió i l'estudi de la nova cultura de l'aigua basant-se en el procès de modernització que s'està gestionant des de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell.
Patronat:
Amadeu Ros Farré (President), Ramon Llavall Cases (Vicepresident), Abel Gallart Gallart (Vocal), Jaume Torres Minguell (Vocal), Ramona Cresus Aragoncillo (Vocal), Josep Maria Pascual Huguet (Vocal), Josep Maria Comabella Cava (Vocal), Josep Castelló Balañá (Vocal), Gaspar Feliu Monfort (Vocal), Josep Maria Pujol Gorné (Vocal)
Any dades:
2022