FUNDACIÓ CONGRÉS DE CULTURA CATALANA

Nom:
FUNDACIÓ CONGRÉS DE CULTURA CATALANA
Adreça:
Rambla de Catalunya, 13, principal 1a B
Codi postal:
08007
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
93 410 68 66
Àmbit d'actuació:
Teconologia i Recerca • Cultura
Número de registre:
0173
Data de registre:
1985-05-28
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Natalia Piñol
Direcció:
Carme Garcia
Història:
La Fundació Congrés de Cultura Catalana és una entitat nascuda per voluntat del Congrés de Cultura Catalana celebrat durant els anys 1975-1977. El paper de la Fundació ha de ser el de treballar per a la consecució dels objectius fixats en aquell Congrés que aplegà milers de persones i que posà les bases del què havia de ser la reestructuració de la cultura catalana després de 40 anys de dictadura feixista.
Fundadors:
Pau Vila i Dinarès, Joan Artigas i Vidal, Agustí Bassols i Parès, Miquel Bes i Calzadilla, Jaume Carner i Suñol, Miquel Casals i Colldecarrera, Josep Espar i Ticó, Jaume Fuster i Guillemó, Josep Maria Llompart i de la Peña, Gregori Mir i Maiol. Josep Pi-Suñer i Cuberta, Josep Maria Puig i Salellas, Josep Maria Riera i Prats, Marc Taxonera i Comas, Miquel Vila i Despujol, Montserrat Baià, Joan Fuster i Ortells, ignasi Ponti i Grau
Objectius:
Promoció d'estudis i suport a iniciatives que serveixin per potenciar la realitat cultural catalana. Estimular la recerca sobre les àrees que es considerin prioritàries dels àmbits socials, econòmics, científics i humanístics. Fomentar el coneixement i la col·laboració entre les diverses institucions culturals i científiques i contribuir amb les seves activitats a la projecció exterior de la realitat catalana.
Patronat:
Agustí Alcoberro i Pericay (President), Montserrat Casals i Genover (Vicepresidenta), Marina Pujol i Pastó (Secretària), Joan Albert Casanovas (Tresorer)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions
Any dades:
2021
Pressupost anual:
60000
Any pressupost:
2011