FUNDACIÓ BOSCH I GIMPERA

Nom:
FUNDACIÓ BOSCH I GIMPERA
Adreça:
Baldiri Reixac, 4-6,
Codi postal:
08028
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
934039900
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Tecnologia i Recerca
Número de registre:
0022
Data de registre:
1984-03-08
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Internacional
Persona de contacte:
Maria Segú
Gerència:
M. Teresa Plo
Història:
La Fundació Bosch i Gimpera fou creada l’any 1983 per la Universitat de Barcelona com a instrument de relació d’aquesta universitat amb la societat. Des del 1996 la Fundació Bosch i Gimpera actua com a Oficina de Transferència de Resultats d’Investigació (OTRI) de la UB, centrant la seva activitat en la promoció i gestió de la transferència de coneixement i tecnologia que es genera en el conjunt de la Universitat de Barcelona. La Fundació Bosch i Gimpera desenvolupa el que s’anomena tercera missió de la Universitat, que consisteix en contribuir a la competitivitat del teixit empresarial i a la millora del benestar social a través de traslladar els coneixements i resultats de l’R+D+I al mercat.
Fundadors:
Universitat de Barcelona, Caixa d'Estalvis de Barcelona, Caixa d'Estalvis de Catalunia i Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis
Objectius:
El seu objectiu és aconseguir que les capacitats cientificotècniques i els resultats de la recerca generats a la Universitat de Barcelona arribin al mercat a través de contractes d’R+D+I, de consultoria i serveis, o bé a través de la protecció, valorització i llicència de patents o de creació de noves empreses basades en el coneixement.
Patronat:
Joan Guàrdia Olmos (President), Joan Corominas Guerín (Vicepresident), Marina Solé Català (Secretària), Miquel Amorós i March (Vicesecretari no patró), Glòria Matalí Costa (Vocal), Jordi García Fernàndez (Vocal), Mercè Segarra Rubí (Vocal), Lluís Bonet Agustí (Vocal), Anicet R. Blanch Gisbert (Vocal), Josep Mateu Negre (Vocal), Antoni Esteve Cruella (Vocal )
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions. La Fundació Bosch i Gimpera participa de xarxes catalanes, estatals i internacionals de transferència de tecnologia
Any dades:
2023
Pressupost anual:
28.800.000,00 €
Any pressupost:
2015