FUNDACIÓ EL LLINDAR

Nom:
FUNDACIÓ EL LLINDAR
Adreça:
Crta. de l'Hospitalet s/n Parc de Can Mercader
Codi postal:
08940
Ciutat:
Cornellà de Llobregat
Comarca:
Baix Llobregat
Correu electrònic:
Telèfon:
933773189
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Cultura
Número de registre:
2094
Data de registre:
2005-05-09
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Comarcal
Persona de contacte:
Begonya Gasch Yagüe
Direcció:
Begonya Gasch Yagüe
Història:
El Llindar neix el desembre de 2004 amb el projecte Aula Taller, concebut per ser un espai alternatiu per acollir i educar a aquells adolescents i joves exclosos del sistema educatiu reglat. Era necessari donar una resposta diferent a una necessitat socioeducativa greu i ben palesa a la comarca d’El Baix Llobregat. Per fer-ho calia comptar amb l’impuls i suport de l’administració pública (en aquest cas de la Direcció Territorial d’El Baix Llobregat) i d’una entitat que liderés el projecte. Durant aquests anys s’han destinat molts esforços a pensar nous models educatius, i generar un ambient acollidor i de confiança per acompanyar a prop de 3.000 adolescents i joves en el seu camí cap a la vida adulta. Actualment, El Llindar està consolidant un model educatiu fonamentat en l’acompanyament subjectiu i la posada en marxa de recorreguts formatius més llargs, professionalitzadors, i que alternin formació i treball. Això passa per fer un treball específic per adaptar els continguts formatius a les necessitats laborals actuals, sobretot de les petites i mitjanes empreses d’El Baix Llobregat i el Barcelonès Sud, principal radi d’acció de l’entitat. En tot aquest camí, s’ha constatat el valor afegit que comporta el fet de treballar en xarxa. S’han generat dinàmiques de cooperació territorial i de coordinació entre entitats del Tercer Sector Social, l’administració pública i empreses locals.
Fundadors:
Sra. Begonia Gasch Yagüe, Sr. Josep Oriol Xirinacs Benavent, Sr. Francisco Manuel Estellés Pérez, Sr. Salvador Emilio José Martínez Pérez-Hita, Sra. María inmaculada Simó González, instalaciones Proiectos Sintegra, SL, representada pls senior Joaquín Gasch iagüe.
Objectius:
Millorar l’ocupabilitat i fomentar el retorn al sistema educatiu d'adolescents i joves que són exclosos del sistema educatiu i social. Això es fa sota el paraigües d’una Escola de Segona Oportunitat que es concep com un espai educatiu que permet trencar la successió de fracassos a través d'una proposta educativa d'alternança entre formació i treball de qualitat i qualificada. S’orienta, acompanya i recolza el seu creixement personal i la seva transició cap a la vida adulta.
Patronat:
Sra. Carmen de la Maza López (Presidenta), Sr. Francisco Manuel Estelles Pérez (Tresorer), Sra. Begonya Gasch Yagüe (Vicepresidenta), Sr. Joaquim Gasch Yagüe (Vocal), Sr. José Menéndez Cabrera (Vocal), Sr. Ladislau Girona Flores (Vocal), Sr. Pere Galí Kelonen (Vocal), Sr. Salvador Emilio-José Martínez Perez-Hita (Vocal), Sra. Immaculada Simó González (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions. Plataforma d’Entitats per a la Inclusió Social dels Joves (PEI Jove) Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) Xarxa d’ Infància i Adolescents de Cornellà (XIAC)
Any dades:
2023
Pressupost anual:
1.025.743,22 €
Any pressupost:
2013