FUNDACIÓ ESPRIU

Nom:
FUNDACIÓ ESPRIU
Adreça:
Av. Josep Tarradellas, 123-127 4t
Codi postal:
08029
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
934954490
Àmbit d'actuació:
Cultura
Número de registre:
161EDU
Data de registre:
1990-01-03
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
Àmbit geogràfic:
Internacional
Persona de contacte:
Jose Pérez
Direcció:
José Carlos Guisado y Del Toro
Història:
La Fundació Espriu es va constituir a l'any 1989 amb forta vocació internacional i per això va ingressar en l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) i va crear, amb el suport d’altres cooperatives sanitàries d’arreu del món, en 1996, l’Organització Internacional de Cooperatives de Salut (IHCO).
Fundadors:
Cooperativa Autogestió Sanitària, Cooperativa Lavinia i Societat Cooperativa d'instal·lacions Assistencials Sanitàries (SCiAS).
Objectius:
La Fundació Espriu aglutina a les institucions espanyoles Autogestió Sanitària, ASISA, Lavinia i SCIAS, que practiquen el model sanitari cooperatiu creat pel Dr. Josep Espriu, un sistema de prestació de serveis de salut basat en una visió organitzativa de la sanitat, oberta a la gestió solidària i compartida, compromesa amb la concepció social de l'assistència sanitària, que no fa de la rendibilitat mercantil la seva raó de ser i que posa al pacient com a eix de les seves actuacions.
Patronat:
Teresa Basurte Calvo (Presidenta), Francisco Ivorra Miralles (Vicepresidente), Diego Lorenzo Sáez, Gregorio Medina Blanco, José Carlos Guisado Del Toro, José Mª Llobet Barbany, Josep Valles i Garreta
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions
Any dades:
2011
Pressupost anual:
520.476,48 €
Any pressupost:
2008