FUNDACIÓ FOLCH I TORRES

Nom:
FUNDACIÓ FOLCH I TORRES
Adreça:
Cerdanya, 19
Codi postal:
08184
Ciutat:
Palau-solità i Plegamans
Comarca:
Vallès Occidental
Correu electrònic:
Telèfon:
938644359
Àmbit d'actuació:
Educació
Número de registre:
686
Data de registre:
1993-06-23
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Ramon Folch i Camarasa
Direcció:
Jordi Folch i Pons
Història:
Per iniciativa de Ramon Folch i Camarasa, preocupat per la desintegració de l'obra i memòria dels germans Folch i Torres, i ajudat per uns amics folquitorristes, la Fundació es va fundar el 1992, sense seu oficial. La inauguració de la Fundació va tenir lloc el 1995, a la seva seu oficial actual, la planta noble del Castell de Plegamans, restaurada per l'Ajuntament.
Fundadors:
Sr. Santiago Garcia Rovira, Sr. Enric Mañosas Barrera, Sr. Ramon Folch i Camarasa, Sr. Enric Renau i Folch, Sr. Lluís Folch i Camarasa, Sr. Josep M. Garcia Estragués, Sra. Núria Solei Casas, Sr. Joan Paiola i Riera, Sr. Ramon Casals Lamarca, Sr. Antoni Borrell i Más, Sr. Martí Olaia i Galcerán
Objectius:
Aplegar i conservar el material biogràfic dels cinc germans Folch i Torres; Manuel, Lluís, Josep M., Ignasi i Joaquim. Difondre el coneixement de la seva obra i personalitat. Promoure estudis i assaigs sobre els cinc germans. Organitzar actes culturals públics que hi estiguin relacionats i contribuir al coneixement de la història literària i artística de la fi del segle XIX i la primera meitat del segle XX a Catalunya.
Patronat:
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (vocal), Sr. Enric Renau i Folch (vocal), Sr. Jordi Folch i Soler (vocal), Sr. Lluís Folch i Soler (vocal), Sr. Martí Olaya i Galcerán (President), Sra. Núria Soley Casas (vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, Fundació de la Sardana, Fundació Jaume Ir.
Any dades:
2008
Pressupost anual:
32.000,00 €
Any pressupost:
2008