FUNDACIÓ FUNDESPLAI-FUNDACIÓ CATALANA DE L’ESPLAI

Nom:
FUNDACIÓ FUNDESPLAI-FUNDACIÓ CATALANA DE L’ESPLAI
Adreça:
Riu Anoia, 42-54
Codi postal:
08820
Ciutat:
Prat del Llobregat
Comarca:
Baix Llobregat
Correu electrònic:
Telèfon:
934747440
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Àmbit Social • Educació
Número de registre:
983
Data de registre:
1996-05-17
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Mª José Navarrete
Direcció:
Cristina Rodríguez (directora general), Carles Xifra (director general adjunt)
Història:
L'origen de la trajectòria de la Fundació Catalana de l'Esplai el trobem a Bellvitge, un barri emblemàtic de l'Hospitalet de Llobregat, l'any 1969, quan un grup de joves va començar a fer esplai amb nois i noies que vivien en`un barri ple de mancances i dificultats. Aquella motivació i energia inicial, va anar conformant , al cap de poc temps, una manera eficaç d'atendre i educar en valors infants i adolescents en contextos precaris i un model d'intervenció comunitària, social i educativa, amb possibilitats de ser replicat arreu. Així, l'experiència del Club Infantil Juvenil de Bellvitge va esperonar la creació d'altres centres d'esplai en la resta de barris de la ciutat i una dinàmica col·lectiva que va dur a estendre el projecte, primer al Baix Llobregat, amb la creació del Movibaix, el 1984, i després, arreu de Catalunya, amb la constitució de la Fundació Catalana de l'esplai, el 1996. Més endavant, la Fundació va impulsar realitats similars al conjunt d'Espanya i a diversos països de Latinoamèrica. El 2007, la Fundació va ubicar la seva nova seu central al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, un barri estigmatitzat. Hi va construir un equipament emblemàtica on, a més, s'hi ubiquen diversos serveis educatius i socials. D'Aquesta manera, se sumava als esforços de les institucions públiques i les entitats locals, en l'estratègia de fer de Sant Cosme, un bon lloc per a viure.
Fundadors:
Jordi Gassó Feliu, Maria Espina Garcia, Jordi Domingo Molina, Pilar Puig Bultó
Objectius:
Missió: Educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.
Patronat:
Josep Gassó Espina (President), Amparo Porcel (Secretària), Carles Castell i Oliveres (Vicepresident de Gestió Econòmica i Financera), Anna Romeu Ripoll (Vicepresidenta de Patrimoni, Medi Ambient i Qualitat), Carles Grau (Vocal), Carme San Miguel (Vocal), Enrique Arnanz (Vocal), Jordi Simó (Vocal), Maria Ferrer (Vocal), Montserrat Guri (Vocal), Rosa Valls Carol (Vocal), Salvador Carrasco Calvo (Vocal), Sheila Beltrán (Vocal), Sheila Fernàndez Àlvarez (Vocal), Rosa Romeu Tarragona (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Plataforma d'Infància de Catalunya, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, Federació Catalana d'ONG per la Pau, els Dret Humans i el Desenvolupament, Obrador del 3r Sector Ambiental de Catalunya, La Confederació
Any dades:
2023
Pressupost anual:
5.535.069€
Any pressupost:
2019