FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN

Nom:
FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN
Adreça:
Camí de Can Ruti, s/n
Codi postal:
08916
Ciutat:
Badalona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
934977700
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Tecnologia i Recerca
Número de registre:
0189
Data de registre:
1985-07-18
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Internacional
Persona de contacte:
Josep Maria Ramírez Ribas
Direcció:
Josep Ma. Ramírez
Gerència:
Roser Fernández
Història:
La FUNDACIÓ INSTITUT GUTTMANN va ser constituïda l’any 1962 pels Senyors Guillermo González Gilbey, Juan Antonio Andreu Bufill i Luis Gil de Biedma Alba. És una entitat privada d’iniciativa social, aconfessional, sorgida del compromís solidari de la societat civil catalana, i un excel·lent exemple de la cooperació público-privada -CPP-. L’Institut Guttmann és el resultat de la tenacitat i l'esforç del Sr. Guillermo González Gilbey (1926-1987), qui va patir el 1958 un greu accident de trànsit que el va deixar tetraplègic. Després d'experimentar en pròpia persona la falta, al nostre país, d'atenció medicorehabilitadora adequada, va viatjar a Anglaterra per rebre tractament. Allà, gràcies a les tècniques que estava desenvolupant el Dr. Ludwig Guttmann, va comprovar que era possible assolir el grau de rehabilitació necessari per recuperar una vida activa i satisfactòria malgrat les grans limitacions físiques i, en tornar, va impulsar la creació d'un centre hospitalari especialitzat on altres persones amb una lesió medul·lar poguessin rebre a Barcelona la mateixa atenció rehabilitadora especialitzada. Inaugurat a Barcelona el 1965, l'Institut Guttmann fou el primer hospital d'Espanya dedicat a l'assistència de persones amb lesió medul·lar, ampliant-se posteriorment a d'altres patologies greument discapacitants per afectació del sistema nerviós central, especialment el dany cerebral adquirit. Situat al barri de La Sagrera, el nou hospital va ser anomenat en honor al Dr. Guttmann. Des de l'any 2002 l’Institut Guttmann disposa a Badalona d'un modern i confortable edifici de més de 17.000 m2 dissenyat especialment per al millor desenvolupament de la seva MISSIÓ, que és proporcionar en tot moment la millor atenció medicorehabilitadora especialitzada, de manera integral, continuada, personalitzada i amb el més alt nivell humà, científic i tècnic. El 2001 la fundació va crear l'Institut Universitari de Neurorehabilitació Guttmann que, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té com a MISSIÓ desenvolupar els aspectes acadèmics, científics i d'investigació i innovació clínica en neurociències en general i de la neurorehabilitació i les tecnologies aplicades a l'autonomia personal en particular.
Fundadors:
Sr. Guillermo González Gilbei Sr. Luis Gil de Biedma Alba Sr. Juan Antonio Andreu Bufill
Objectius:
La Fundació Institut Guttmann té per objectiu principal promoure, impulsar i aconseguir la rehabilitació integral de les persones afectades per una lesió medul·lar, un dany cerebral adquirit o una altra discapacitat d’origen neurològic, desenvolupar la recerca i la docència en aquest àmbit de la neurociència, i prestar-los el suport i els serveis més convenients per assolir una reinserció social satisfactòria; i alhora contribuir al ple reconeixement dels seus drets i a una efectiva equiparació d’oportunitats (article 7 dels Estatus Socials)
Patronat:
Sr. Francesc Homs Ferret (President), Sr. Josep Arcas Romeu (Secretari), Sr. Salvador Alemany Mas (Vicepresident primer), Sra. Carmen Mur Gómez (Vicepresidenta segona), Sr. Albert Carbonell Quer, en representació del Consell Social i de Participació de l'Institut Guttmann (Vocal), Sr. Albert Serra Martín, per designació del Departament de Salut (Vocal), Sr. Antoni Esteve Cruell (Vocal), Sr. José M. Plaza Lozano (Vocal), Sr. Josep Giralt Lladanosa, per designació de la Fundación ONCE (Vocal), Sr. Josep M Solé Chavero (Vocal), Sr. Miquel Vilardell Tarrés (Vocal), Sra. Dolors Sabater Puig, per designació de l'Ajuntament de Badalona (Vocal), Sra. Mònica Terribas Sala (Vocal), Sra. Núria Basi Moré (Vocal), Sra. Pilar Solanes Salse, per designació de l'Ajuntament de Barcelona (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions,Unió Catalana d'Hospitals, Federació ECOM, PACTE MUNDIAL, Economia del Bé Comú, Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, Brainhealth Solutions SL...
Any dades:
2016
Pressupost anual:
25.708.050,00 €
Any pressupost:
2016