FUNDACIÓ JOSEP IRLA

Nom:
FUNDACIÓ JOSEP IRLA
Adreça:
Calàbria, 166, entl.
Codi postal:
08015
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
93 567 78 63
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Salut
Número de registre:
1084
Data de registre:
1997-07-21
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Josep Vall i Segura
Direcció:
Josep Vall i Segura
Història:
La figura humana i política de Josep Irla és desgraciadament força desconeguda a casa nostra. El que fou president de la Generalitat de Catalunya a´l'exili des del 1940 al 1954 és un exemple de fidelitat al país, a la seva gent i a les seves institucions. Per aquest motiu, el 1997 es constitueix la Fundació Josep Irla per tal de retre homenatge a la figura del polític quixolenc i sobretot al seu pensament i acció política.
Fundadors:
Jordi Carbonell, Josep-Lluis Carod-Rovira, Josep Huguet, Carles Bonet , Xavier Vendrell i Xavier Sáez.
Objectius:
a) Difondre el pensament d'aquelles persones que, com Josep Irla, l'han basat en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social... b) Promoure, a nivell internacional, la defensa de la democràcia, la justícia social, l'autodeterminació dels pobles i la projecció dels PPCC. c) Estimular l'estudi de la realitat política, econòmica, social i cultural dels Països Catalans, així com el desenvolupament del seu pensament. d) Impulsar la recerca i la difusió història en l'àmbit de l'esquerra nacional dels Països Catalans. e) Preservar tota la documentació significativa generada per Esquerra Republicana de Catalunya al llarg de la seva història.
Patronat:
Josep Vall (Director), Raül Romeva (President), Eduard López (Secretari), Jordi Roig (Tresorer), Anna Simó (Vocal), Isabel Nonell (Vocal), Joan Casamitjana (Vocal), Josep Bargalló (Vocal), Lluís Salvadó (Vocal), Marina Llansana (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, Centre Maurits Coppieters
Any dades:
2024
Pressupost anual:
790.274,00 €
Any pressupost:
2013