FUNDACIÓ PRIVADA AMICS DEL MNAC

Nom:
FUNDACIÓ PRIVADA AMICS DEL MNAC
Adreça:
Parc de Monjuït-Museu Nacional d'Art de Catalunya
Codi postal:
08038
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
936220381 Ext4500
Àmbit d'actuació:
Àmbit Social
Número de registre:
2182
Data de registre:
2006-04-03
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Espanya
Persona de contacte:
Laura Melgarejo Farrero
Direcció:
Cristina Martí Mogas
Història:
Al 1996 es va crear el MNAC el Centre de Difusió i Protecció Pública, un dels objectius del qual consistia en posar en marxa els Amics del MNAC amb l'ànim de fomentar la participació de la societat civil en la vida del Museu i dinamitzar la mateixa institució museística. El 14 de desembre del 2000 es van aprovar els estatuts de l'Associació Amics del MNAC i se'n va constituir la primera Junta Directiva i al març del 2006, a l'Assemblea General dels Amics del MNAC es va prendre la decisió d'adoptar la forma jurídica de Fundació, sense modificar la naturalesa de les seves activitats i amb la finalitat de poder esdevenir un instrument més eficaç al servei dels objectius d'enfortir el fons d'art del Museu Nacional i potenciar-ne les activitats.
Objectius:
Des de 2006 fins ara hem aconseguit consolidar l'entitat i concretat els objectius principals en: - Fomentar el coneixement de la col·lecció del Museu Nacional. - Col·laborar a preservar i enriquir el fons del Museu Nacional. - Cultivar el sentiment d'admiració pel nostre patrimoni. A banda d'oferir un ampli ventall d'activitats al voltant de les col·leccions del museu, hem dut a terme dues campanyes de micromecenatge consistents en la compra d'una obra d'art pel museu i en la recaudació de fons per comprar llibres per la seva biblioteca.
Patronat:
Eulàlia Serra Budallès (Presidenta), Natàlia Martí Picó (Secretària), Marta Ventós Omedes (Vicesecretària no patrona), Joan Uriach Marsal (Vocal), Josep Oliu Creus (Vocal), Laura Cendròs Jorba (Vocal), Marta Ventós Omedes (Vocal), Miquel Molins Nubiola (Vocal), Miquel Roca Junyent (Vocal), Narcís Comadira Moragrieg (Vocal), Pere Riera Pañellas (Vocal), Virginia Figueras Costa (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, Federación Española de Amigos de los Museos, Asociación Española de Fundraising
Any dades:
2016
Pressupost anual:
246.000,00 €
Any pressupost:
2016