FUNDACIÓ PRIVADA FESTA MAJOR DE GRÀCIA

Nom:
FUNDACIÓ PRIVADA FESTA MAJOR DE GRÀCIA
Adreça:
Carrer de l'Alzina, 9
Codi postal:
08024
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
934593080
Àmbit d'actuació:
Cultura
Número de registre:
2558
Data de registre:
2009-03-24
Forma jurídica:
Civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Internacional
Persona de contacte:
Carla Carbonell
Història:
La Festa Major de Gràcia té quasi 200 anys d'història, si fa o no fa els mateixos que la Vila de Gràcia. En la nostra pàgina web expliquem amb detall les primerés notícies de la Festa Majors i la seva evolució, adaptant-se sempre a les ralitats socials i culturals i al seu temps. Des de l'any 1955-1956 la Federació Festas Major de Gràcia eera l'organitzadora de la Festa Major, cercant sempre complicitats amb altres entitats i associacions de la Vila. Des de juliol de 2008 la Federació va deixar pas a la Fundació Festa Major de Gr``acia. En els últims anys s'ha treballat intensament en la recuperació de les esseències i els origens de la Festa. Relació oi participació veïnal, respecte als veïns suavitzant activitats nocturenes i incrementant les activitats familiars en les franges de matí i tarda, potenciació dels guarniments, el element més singular i diferenciador de la nostra Festa i inculcar als visitants els valors del respecte per la feina dels constructors i actors de la Festa, els veíns.
Fundadors:
15 patrons representants de les associacions de carrer de Festa Major.
Objectius:
La Fundació té per finalitat la defensa, promoció i difusió de la cultura popular i tradicional catalana en el seu sentit més ampli i molt especialment la promoció i difusió de la Festa Major de Gràcia en totes les seves vessants, amb especial protecció als guarniments dels carres i places.
Patronat:
Ilma Sra. Mayte Fando Payá (Districte de Gràcia), Sr. Albert Capel Calvet, Comissió Festa Major Carrer Fraternitat / ETIS, Sr. Albert Torres Bosch, Sr. Alfred Campo Garcia, Sr. Àngel Lázaro Gómez, Sr. Antoni Zafra Fosas, Sr. Bernat Gil Ventura, Comissió de Festes del Carrer de la Llibertat ( Torrent de l’Olla - Fraternitat ), Sr. Emili José Manero, Comissió de la Festa Major de Progrés, Sr. Enric Bosch Moya, Comissió Festa Major Carrer Camprodon, Sr. Ferran Mascarell Canalda, Sr. Guillem Espriu i Avendaño, Sr. Joan Farré Aribau, Associació Festa Major del Carrer La Perla, Sr. Joan Llusà Finestres, Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça Rovira i Rodalies, Sr. Josep Fornés Garcia, Sr. Josep Maria Contel Ruiz, Sr. Josep Soteras Robert, Associació de Veïns i Amics dels Carrers Fraternitat i Torres / EFIT, Sr. Lluís Aromí i Curós, Sr. Martí Urgell Vidal, Castellers de la Vila de Gràcia, Sr. Miquel Àngel Vergara Alarcón, Associació de Veïns del Carrer Joan Blanques (Sant Lluís-Encarnació), Sr. Óscar Ximénez Ramíres, Comissió de Festes Tordera Progressa, Sr. Ricard Estruch Payà, Associació de Veïns Verge de Gràcia, Sr. Ricard Poch Elias, Sr. Sergi Font Torrent, Associació de Veïns del Carrer Verdi “Sant Maties”, Sra. Berta Carreras Moliné, Comissió de la Festa Major del Carrer Mozart, Sra. Carla Carbonell Cortés, Comissió Festes Carrer Joan Blanques de Baix de Tot, Sra. Glòria Farran Peris, Associació de Veïns Placeta Sant Miquel i Rodalies, Sra. Manolita Domínguez León, Sra. Maria Teresa Rosich Vives, Associació Festa Major Carrer Berga, Sra. Mayte Torres Noel, Associació de Veïns Puigmartí, Sra. Rosa Bofill Benet, Comissió Festa Major Carrer Ciudad Real
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, Federacions de Cultura popular i entittas de la Vila de Gràcial.
Any dades:
2016
Pressupost anual:
400.000,00 €
Any pressupost:
2014