FUNDACIÓ PRIVADA HISTÒRIA DEL DISSENY

Nom:
FUNDACIÓ PRIVADA HISTÒRIA DEL DISSENY
Adreça:
Av. Còrsega, 176, baixos interior
Codi postal:
08036
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
793 513 97 29
Àmbit d'actuació:
Tecnologia i Recerca
Número de registre:
2321
Data de registre:
2007-05-28
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Espanya
Persona de contacte:
Cecília Jané
Història:
La Fundació Privada Història del Disseny es va crear a Barcelona a 15 de desembre de 2006 amb l’objectiu d’investigar, difondre i promoure la història del disseny. Al llarg dels seus 8 anys d’història ha treballat per acomplir els seus objectius organitzant diferents activitats: Assessorant el museu de les arts decoratives (avui Museu del Disseny), gestionant beques d’investigació (ja sigui autofinançades o en col•laboració amb entitats públiques (Generalitat AGAUR) o privades (Col•lecció Alfaro-Hofmann), organitzant cursos, seminaris i congressos. També ha publicat llibres (Diseño e Historia) i ha col•laborat en l’edició d’altres publicacions. La fundació ha aconseguit ser un nexe d’unió entre els historiadors del disseny anglosaxons i els dels països d’iberoamèrica.
Fundadors:
isabel Campi, Anna Calvera, Raquel Pelta, Viviana Narotzki, Gui Julier, Oscar Salinas, Conxa Baió, Mireia Freixa, Charo Mora
Objectius:
La Fundació Privada Història del Disseny (constituïda el 2006 i activa des del 2008) te com a objectius fundacionals investigar, difondre i promoure la història del disseny. L’objecte d’estudi de la Fundació és l’evolució del disseny en el temps així com els processos que l’han fet possible. La Fundació s’adreça a professors, estudiosos i estudiants de la història del disseny amb l’objectiu de recolzar i ampliar els seus coneixements. També es proposa col•laborar amb aquelles institucions (museus, escoles, universitats i associacions) i empreses productores on es faci necessària una pràctica científica i rigorosa de la història del disseny.
Patronat:
Anna Calvera Sagué (Presidenta), Raquel Pelta (Secretària), Anna Calvera (Vicepresidenta), Abty Pansera (Vocal (Itàlia)), Andreu Alfaro (Vocal), Guy Julier (Vocal), Oriol Pibernat (Vocal), Viviana Narotzky (Vocal), Oscar Salilnas (Vocal (Mèxic))
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions
Any dades:
2017
Pressupost anual:
25.310,89 €
Any pressupost:
2008