FUNDACIÓ SOLIDARITAT UB

Nom:
FUNDACIÓ SOLIDARITAT UB
Adreça:
Melcior de Palau, 140
Codi postal:
08014
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
93 403 55 38
Àmbit d'actuació:
Àmbit Social • Educació
Número de registre:
1022
Data de registre:
1996-02-12
Forma jurídica:
cIVIL
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Internacional
Persona de contacte:
Xavier López i Arnabat
Fundadors:
President: ANTONI CAPARRÓS I BENEDICTO. Secretaria: MARTA SAGARRA I BEITIA. Vocals: MIQUEL MARTINEZ I MARTIN. MANEL CORACHAN I CUYAS. EVA GRANADOS I GALIANO. NURIA BORRELL I GALLEGO. ESTER BLAY I GIL. XAVIER MARTINEZ I PEINADO. LLORENÇ ALBARDÍAZ I MARFIL.
Objectius:
La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona treballa en tots aquells àmbits en què la universitat pot exercir la seva responsabilitat com a actor social, especialment amb els sectors més vulnerables de la societat; tant a nivell intern (dins la pròpia comunitat universitària) com a nivell extern (en els contextos local, nacional i internacional). Amb aquesta premissa, Solidaritat UB desenvolupa projectes i programes de cooperació al desenvolupament, prioritzant la cooperació interuniversitària orientada al desenvolupament sostenible. Promou la cultura de la pau i la defensa dels drets humans, especialment allà on se’n pateixen violacions més flagrants; per exemple, amb el Programa de suport a persones refugiades i procedents de zones en conflicte, engegat l’any 2015. Però també s’adreça als nostres joves estudiants, a través del Programa PAULA, dins l’àmbit de l’Educació per a la Ciutadania Global. La Fundació Solidaritat UB fa seus els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i, per això, treballa per a una universitat i una societat inclusives, on veritablement ningú quedi enrere. La promoció del voluntariat social i el desenvolupament de programes i línies de treball orientades a la inclusió són, doncs, una prioritat: Voluntariat UB, projectes d’agricultura social, cursos per a persones amb diversitat funcional, incorporació a la universitat d’estudiants sense recursos socioeconòmics, intervenció socioeducativa en barris o centres educatius d’alta complexitat…
Patronat:
Joan Guàrdia Olmos (President), Marina Solé Català (Secretària), Joan Corominas Guerín (Vicepresident 1r), Francesc Almendros Viladerrams (Vocal), Núria Aymerich Rocavert (Vocal), Núria Aymerich Rocavert (Vocal), David Bondia Garcia (Vocal), Núria Casamitjana i Badia (Vocal), Marta Ferrer García (Vocal), Markus González Beilfuss (Vocal), Olga Lanau Rami (Vocal), Irene Maestro Yarza (Vocal), Glòria Matalí Costa (Vocal), Carme Panchón Iglesias (Vocal), Montserrat Puig Llobet (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadaora Catalana de FundacionsFrancesc Almendros Viladerrams
Any dades:
2021