FUNDACIÓ VICKI BERNADET

Nom:
FUNDACIÓ VICKI BERNADET
Adreça:
Taquígraf Martí, 32, local
Codi postal:
08028
Ciutat:
Barcelona
Comarca:
Barcelonès
Correu electrònic:
Telèfon:
93 318 97 69
Lloc web:
Àmbit d'actuació:
Tecnologia i Recerca
Número de registre:
105SND
Data de registre:
2006-09-14
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Ministerio de Educación, Cultura y Deporte
Àmbit geogràfic:
Espanya
Persona de contacte:
Eva Mallén Escura
Direcció:
Maria Esther Parra Bernadet
Història:
La Fundació Vicki Bernadet realitza la seva activitat des de 1997, inicialment com a Associació FADA, d'àmbit territorial català, i a partir del 2006 com a Fundació Vicki Bernadet, d'àmbit estatal, i amb seu central a Barcelona i delegació a Saragossa. La Fundació està formada per un equip multidisciplinari de professionals de l'àmbit de la psicologia, el dret, el treball social, la sociologia i la comunicació, orientats en tres àmbits del treball: - CENTRE TERAPÈUTIC I JURÍDIC: Rep les nombroses demandes d'atenció psicològica i jurídica, de víctimes d’abús sexual infantil, i les seves famílies. Així com dels professionals que es troben davant d’un cas i que demanen assessorament. Durant el 2015 durà a terme les següents accions: - Assessorament i informació especialitzada - Visites d'acollida i suport psicosocial - Orientació psicològica especialitzada - Tractaments terapèutics individuals i grupals - Assessorament jurídic - Supervisió a professionals - DEPARTAMENT DE FORMACIÓ: Realitza formació especialitzada en la problemàtica de l'abús sexual infantil (ASI), a diferents col·lectius i professionals dels diferents àmbits (salut, dret, psicologia, treball social, etc.), tallers educatius amb infants i adolescents, i amb població vulnerable (recluses, víctimes de violència familiar, etc.). Participa en seminaris, jornades, Graus universitaris, Màsters, etc. I disposa d’un programa de formació i assessorament especialitzat en casos d’ASI amb persones amb discapacitat (física, sensorial, intel•lectual), per a famílies i professionals (Programa PAD). - DEPARTAMENT DE COMUNICACIÓ I SENSIBILITZACIÓ: Realitza campanyes de prevenció i sensibilització, dirigides a la població en general, mitjançant accions directes; conta-contes, tallers amb pares i mares, Cinefòrums, aparicions als mitjans de comunicació, etc., participació en xarxes socials.
Fundadors:
Maria Bernadet Rius i Maria Esther Parra Bernadet
Objectius:
La Fundació Vicki Bernadet té com a fins d'interès general la prevenció de la violència sexual i l'abús sexual infantil (ASI), l'ajuda i la defensa dels interessos de les persones afectades per aquest problema i les seves famílies, així com el foment de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.
Patronat:
Gloria Cruceta Arboles (Patrona), Maria Bernadet Rius (Presidenta), Maria Victoria Cabau (Secretària)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions, FEDAIA, FEDERACIÓ CATALANA DEL VOLUNTARIAT SOCIAL, FUNDACIÓ CATALANA DE L'ESPLAI, POI, CONSELL DE LA JOVENTUT, ASOCIACIÓN ESPAÑOLA DE FUNDACIONES
Any dades:
2016
Pressupost anual:
703.040,76 €
Any pressupost:
2016