FUNDACIÓ HOSPITAL PERE MÀRTIR COLOMÉS

Nom:
FUNDACIÓ HOSPITAL PERE MÀRTIR COLOMÉS
Adreça:
Pl. Plaça Antoni Guitart, 2
Codi postal:
25280
Ciutat:
Solsona
Comarca:
Solsonès
Correu electrònic:
Telèfon:
973480084
Àmbit d'actuació:
Àmbit Social
Número de registre:
95
Data de registre:
1984-10-17
Forma jurídica:
civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Imma Viladrich Barcons
Direcció:
Rosa Anguera Cos
Història:
L’any 1588 el mercader Pere Màrtir Colomés, fill de Solsona, morí deixant en testament tots els seus béns per la fundació d’un hospital que havia de portar el seu nom. L’any 1638 se signava entre els administradors i el mestre de cases de Barcelona, el contracte per la construcció de l’hospital. Un altre fill de Solsona, Pere Joan Lleonart, va ajudar a augmentar la fundació de l’Hospital i l’any 1829 Santa Joaquima de Vedruna amb tres germanes més van arribar a Solsona per fer-se càrrec de l’hospital. L’any 1968, davant la manca de centres d’assistència sanitària a Solsona i la seva comarca la senyora Sofia Beecher, vídua d’Antoni Guitart, va oferir la seva generosa col·laboració econòmica per construir un nou pavelló i fer una gran millora a l’Hospital. El 1985, amb l’ajut de la Vintiquatrena i de la Generalitat de Catalunya es construí un nou pavelló destinat a residència de gent gran. La F.P.Hospital Pere Màrtir Colomés en l’actualitat gestiona la Residència assistida Hospital Pere Màrtir Colomés i el Centre de Dia i el servei d’atenció domiciliària que rep el mateix nom. En el servei de Residència assistida es disposa de 92 places, 49 de les quals tenen conveni de concert amb el Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya. Pel què fa el Centre de dia actualment es disposen de 44 places.
Fundadors:
L'Hospital Pere Màrtir Colomés fou fundat l'ani 1585 en virtut del testament fet per en Pere Màrtir Colomés, mercader fill de Solsona.
Objectius:
La Fundació té per finalitat acollir i assistir les persones grans de la ciutat i comarca com també realitzar aquells serveis que l’ordinari del lloc cregui convenients i oportuns en cada moment seguint l’esperit del fundador i segons les possibilitats de cada moment.
Patronat:
Excm. Rvdm. Mons. Francesc Conesa i Ferrer (President), Mn. Marc Majà i Guiu (Vicepresident), Sr. Josep Baiget i Cabestany (Secretari), Sr. Antoni Cardona i Barrera (Vocal), Sra. Immaculada Gonzàlez Ribes (Vocal), Sra. Enriqueta Solé i Canes (Vocal), Sr. Jordi Xandri i Solé (Vocal)
Any dades:
2022