FUNDACIÓ ÒPERA CATALUNYA

Nom:
FUNDACIÓ ÒPERA CATALUNYA
Adreça:
Narcís Giralt, 40
Codi postal:
08202
Ciutat:
Sabadell
Comarca:
Vallès Occidental
Correu electrònic:
Telèfon:
93 727 03 00
Àmbit d'actuació:
Cultura
Número de registre:
3168
Data de registre:
2020-03-19
Forma jurídica:
Civil
Protectorat:
Generalitat de Catalunya
Àmbit geogràfic:
Catalunya
Persona de contacte:
Òscar Lanuza Franco
Gerència:
Òscar Lanuza Franco
Fundadors:
Maria Mirna Lacambra Domènech, Jorge Javier Cos Pedrol, Juan Planes Vila, Miguel Molins Nubiola, Antonio Quintana Petrus, Lynn Jo Barton, Francisco Javier Servat Pàmies i Elena Parera Sampere
Objectius:
La Fundació Òpera a Catalunya (FOC) es constitueix com a l’instrument necessari per garantir la continuïtat i creixement del cicle Òpera a Catalunya, liderat durant més de 38 anys per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS). La FOC neix com la suma de forces de quatres institucions de referència al sector de la cultura: Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, Orquestra Simfònica del Vallès, Fundació Banc Sabadell i Fundació Fluidra. Dues entitats líders en el desplegament de la música i la cultura al territori català des de la iniciativa civil i dues fundacions empresarials cabdals en el desenvolupament del país mitjançant la música i la cultura com a eixos principals. Els objectius de la FOC són la creació, producció, direcció, exhibició i comunicació de les produccions operístiques i líriques donant continuïtat a l’activitat actual. Promovent d’aquesta manera el Cicle d’Òpera a Catalunya en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministeri de Cultura, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions i amb el suport de diferents patrocinadors, col·laboradors i mecenes.
Patronat:
Maria Mirna Lacambra Domènech (Presidenta d'Honor), Fundacio Fluidra representada per Juan Planes Vila (President), Elena Parera Sempere (Secretària no patrona), Associació Amics de l'Òpera de Sabadell representada per Maria Mirna Lacambra Domènech (Vocal), Fundació Privada Banc de Sabadell representada per Miquel Molins Nubiola (Vocal), Orquestra Simfònica del Vallès representada per Jorge Javier Cos Pedrol (Vocal), Fundació Mirna-Lacambra-Xavier Gondolveu representada per Antoni Quinana Petrus (Vocal), Lynn Jo Barton (Vocal), Francesc Casas Selva (Vocal)
Organismes als quals pertany:
Coordinadora Catalana de Fundacions
Any dades:
2021