Inversions amb propòsit: Com alinear la política d’inversions i la sostenibilitat

02/09/2023

El proper 27 de setembre a Girona, Caixabank, amb la col·laboració de la CCF, organitza una jornada adreçada a membres de l’òrgan de govern i a directius i assessors de les fundacions interessats en conèixer com administrar correctament el patrimoni de l’organització i gestionar les seves decisions d’inversió d’una manera coherent amb la naturalesa i missió de l’entitat i les noves tendències d’inversió sostenibles i d’impacte.

Entre d’altres qüestions, s’abordarà el concepte de patrimoni i s’analitzaran les diferents fonts d’ingressos i les característiques peculiars de les entitats des del punt de vista del compliment de la seva missió i la sostenibilitat econòmica de l’organització. També es farà referència al paper del patronat i dels directius, distingint les responsabilitats del primer en la elaboració i supervisió de la política d’inversions i l’obligació dels segons en l’execució de les mateixes.

El marc teòric es complementarà amb un enfoc pràctic mitjançant un cas de “política d’inversions”: objectius d’inversió, identificació i quantificació dels riscos, selecció de la cartera d’actius, requeriments de liquiditat, criteris d’inversió sostenibles, etc., alineada amb les estratègies d’inversió sostenible i d’impacte i crear un marc de supervisió adequat.

PROGRAMA

 • 10:00 h Recepció dels participants

 • 10:20 – 10:45 h Obertura Institucional
  Joan Ignasi Prat Peñas, Director Comercial Banca Privada Catalunya
  Eugenia Bieto Caubet, Presidenta de la Coordinadora Catalana de Fundacions


 • 10:45 – 11:30 h El sector fundacional, Dotacions y Reserves. La importància d’establir una Política d’Inversions: David Planell Pons. Director Banca Privada i Referent a la Territorial Catalunya per Fundacions i Institucions Religioses.
  La importància de la gestió del patrimoni fundacional. Les fonts d’ingressos i com fer les inversions. Marc normatiu de las inversions (Codi de la CNMV). Elaboració i supervisió de la política d’inversions. Basat en el document de la Guia de la gestió del Patrimoni de las Entitats No Lucratives.


 • 11:30 – 11:45 h Cafè


 • 11:45 – 12:30 h La planificació financera como a eix central per determinar el perfil de risc (cas pràctic): David Alonso de Linaje, Responsable d’Institucions Religioses i Fundacions de Banca Privada de CaixaBank

 • 12:30 – 13:15 h Inversions sostenibles i d’impacte
  Cristina Álvarez Méndez. Directora ISR de CaixaBank Asset Management


 • 13:15 – 13:30 h Tancament
  Joaquim Macià Viladomat, Director d’Institucions de la Territorial Catalunya.


* Descarrega’t el programa en PDF

INSCRIPCIÓ: reserva la teva plaça enviant un correu a jgali@caixabank.com indicant nom, cognoms, càrrec i organització.

T’hi esperem!

Informació
 • Data: 27/09/2023
 • Hora: 10:00h
 • Lloc: Carrer de la Creu, 31. Girona