La Trobada Intercomissions 2023 mostra el potencial i el compromís de les comissions de la CCF

14/07/2023

El passat 13 de juliol vam celebrar la Trobada Intercomissions, una jornada anual molt especial per a l’entitat en què els membres de les comissions de la CCF tenen l’oportunitat de fer xarxa, compartir experiències i intercanviar coneixement.

L’esdeveniment, celebrat a la seu de la Fundació Pasqual Maragall, va comptar amb la participació de més de 50 representants de fundacions dels sector, membres de les sis comissions de l’entitat: àmbit social, cultura, educació, tecnologia i recerca, salut i universitats. També van participar-hi membres de la Junta Directiva de la CCF, que abans de la trobada havien celebrat la seva reunió mensual en el mateix emplaçament.

La trobada va començar amb un dinar-networking, moment en què els membres de les comissions van tenir l’oportunitat d’interactuar i conèixer fundacions d’altres àmbits, i també van poder saber més sobre la Fundació Pasqual Maragall de la mà de Glòria Oliver, gerent de l’entitat i vicepresidenta 1a de la CCF, qui va donar la benvinguda als presents.

A continuació, Sara Pérez, gerent de la CCF, i Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, membre de la Comissió de Cultura i de la Junta Directiva de la CCF, van explicar el funcionament de la dinàmica de grups mitjançant la qual els assistents van treballar tres qüestions estratègiques per a l’entitat, i van fer-ho partint de tres preguntes clau:

• Què podem fer perquè les comissions treballin de forma intersectorial?
• Com podem incentivar la participació dels socis a la CCF des de les Comissions?
• Quins són els principals actius i missatges que defineixen el sector fundacional?

Dividits en sis grups, i moderats per membres de la CCF, els participants van aportar idees per tal de donar resposta als tres reptes plantejats. Van fer-ho mitjançant una metodologia creativa que va facilitar la recollida de propostes, així com el seu posterior desenvolupament, tot en un ambient distés on va predominar la inspiració, el treball en equip i la co-creació. Cada grup va escollir una persona portaveu que va exposar les conclusions i les idees més destacades en la sessió plenària. Va ser el moment de compartir el resultat del procés previ i de descobrir tot el potencial creatiu, la proactivitat i la implicació de les comissions de la CCF.

La trobada va finalitzar amb les paraules d’Eugènia Bieto, presidenta de l’entitat, qui va agrair la participació de totes les fundacions que van assistir a la trobada, així com la col·laboració en la preparació de la dinàmica de grups de la Marta Esteve. També va destacar la gran feina de l’equip de la fundació El Llindar, responsable del càtering, i va fer una menció especial a l’equip de la Fundació Pasqual Maragall i a la seva gerent, Glòria Oliver, per cedir les instal·lacions de la seva seu i acollir-nos durant la jornada.

Gràcies a totes i tots per demostrar, una vegada més, el compromís, l’energia, la diversitat i el potencial del sector fundacional a l’hora de construir una societat millor.

Àlbum de fotos: fes clic al següent mosaic i accedeix al nostre compte de Flickr per veure una selecció de fotos de la trobada!

 

Informació
  • Data: 13/07/2023
  • Hora: 14:00h
  • Lloc: Fundació Pasqual Maragall