Resultats del Flaix número 4: ‘Compliment normatiu de les fundacions’

06/07/2023

Us presentem el Flaix número 4, realitzat per l’Observatori de Fundacions de la CCF, un nou lliurament de la col·lecció ‘Instantànies del sector fundacional’ que, en aquesta ocasió, analitza el grau de compliment normatiu de les fundacions catalanes i aporta dades sobre qüestions relacionades amb les obligacions de transparència, les persones treballadores i les mesures de prevenció, control i supervisió de risc.

Les dades que presentem s’han obtingut a partir d’una enquesta realitzada durant el mes de maig que ha proporcionat un total de 138 respostes. Els resultats de l’enquesta es divideixen en tres categories principals a partir de l’anàlisi de:

  1. Compliment de les obligacions generals de transparència. 
  2. Compliment de les obligacions per a les fundacions que tenen persones treballadores, amb dos subtítols específics: les obligacions generals per a totes les fundacions amb personal i les obligacions per a aquelles amb 50 o més persones treballadores.
  3. Mesures de prevenció, control i supervisió de riscos.

Amb el Flaix 4 a la mà, una de les principals conclusions que podem extreure és que hi ha un bon nivell de compliment normatiu per part de les fundacions, tot i que també s’han detectat alguns punts que posen de manifest la necessitat de prendre mesures de suport i informació al sector, en àrees com:

  • Informe govern corporatiu
  • Desconnexió digital
  • No discriminació LGTBIQ+
  • Prevenció blanqueig de capitals
  • Prevenció riscos penals

Com a Coordinadora Catalana de Fundacions, reafirmem el nostre compromís d’ajudar, assessorar i proporcionar les eines necessàries per seguir promovent un alt nivell de compliment normatiu en les fundacions. A continuació, us podeu descarregar una infografia amb els resultats més significatius del Flaix número 4: ‘Compliment normatiu de les fundacions’. Feu-hi una ullada!