Webinar del Canal Jurídic: ‘Els Plans i Protocols de gènere a les fundacions: disseny, aplicació i seguiment’

08/02/2024

És vital per a qualsevol fundació amb persones treballadores estar al corrent de les obligacions que estableix la normativa actual, així com el compliment de les mateixes, per tal de mantenir un entorn laboral conforme a la llei i promoure un marc de treball equitatiu i respectuós. 

Totes les entitats que tenen personal han de complir amb un conjunt bàsic, entre el que s’inclou el “Pla de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual”. A més, les fundacions que tenen 50 o més empleats, hauran de complir unes obligacions laborals addicionals, com desenvolupar i aplicar plans d’igualtat que fomentin un tractament i oportunitats iguals per a dones i homes i desenvolupar i implementar un Protocol d’actuació per a l’atenció de l’assetjament o la violència contra les persones LGTBIQ+.

Amb l’objectiu de proporcionar informació clau sobre aquestes qüestions, el proper 29 de febrer organitzem un nou webinar del Canal Jurídic de la CCF, una sessió impartida per Henar Ariza Guzmán, advocada laboralista de FJM Advocats especialista en igualtat. Durant aquesta sessió:

 • Revisarem i coneixerem les obligacions laborals en matèria d’igualtat que han d’implementar les fundacions que tenen persones treballadores.
 • Coneixerem què és el “Pla d’igualtat, el Pla de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual” i el “Protocol d’actuació per a l’atenció de l’assetjament o la violència contra les persones LGTBIQ+”.
 • Analitzarem en què consisteix cada un d’aquests plans i protocols, la seva importància i funció dins de la fundació, i com es poden desenvolupar i aplicar eficaçment per crear un entorn laboral respectuós i inclusiu.
 • Identificarem les estratègies i metodologies per al disseny i aplicació de cadascun dels plans i protocols.

Aquest webinar s’adreça a professionals de les fundacions amb responsabilitat dins l’àrea jurídica o d’administració. La sessió, que s’oferirà en format virtual, és exclusiva per a les fundacions associades (*) a la CCF i es podrà seguir a través de la plataforma Zoom.

* Si la teva fundació no és associada a la CCF i vols gaudir d’aquest webinar, així com d’altres serveis especialitzats per a les fundacions, posa’t en contacte amb nosaltres! Envia un correu a info@ccfundacions.cat o truca’ns al 934 881 480.

PROGRAMA

 • 9.30 h Benvinguda i presentació
  Sara Pérez, gerent de la Coordinadora Catalana de Fundacions.
 • 9.35 h Els Plans d’igualtat i els protocols de prevenció de la discriminació: disseny, aplicació i seguiment
  Henar Ariza, advocada laboralista especialista en igualtat.

1. Les obligacions laborals en matèria d’igualtat:
a. Marc normatiu en matèria d’igualtat.
b. Mesures que han d’adoptar les fundacions en matèria d’igualtat.
c. Infraccions i sancions en cas d’incompliment.

2. Instruments per a la consecució de la igualtat i no discriminació:
a. El pla d’Igualtat: parts implicades, eines necessàries i contingut.
b. El protocol de prevenció i abordatge de l’assetjament sexual: elements essencials per a la seva efectivitat.
c. El protocol d’actuació per a l’atenció de l’assetjament o la violència contra les persones LGTBIQ+: incertesa normativa i recomanacions.

 • 10. 40 h Torn obert de paraules i resolució de dubtes
 • 11.00 h Fi de la sessió


Canal Jurídic de la CCF: aquesta sessió forma part dels webinars periòdics que oferim a les fundacions associades des del Canal Jurídic de la CCF, un servei d’informació continuada sobre normatives que afecten les fundacions que té com a objectius:

 • Fer pedagogia sobre temes jurídics de forma accessible i de la mà de persones expertes.
 • Refrescar coneixements essencials per verificar que les fundacions estan al dia de les seves obligacions legals.
 • Facilitar eines i recursos per al compliment de les obligacions legals que afecten el món fundacional.

Amb la col·laboració de:

Informació
 • Data: 29/02/2024
 • Hora: 09:30h
 • Modalitat: virtual
Inscriu-t'hi