Es crea el Registre Central de Titularitats Reals: quines són les implicacions per a les fundacions?

10/10/2023

Us informem que el passat 19 de setembre va entrar en vigor el Reial decret 609/2023, d’11 de juliol, pel qual es crea el Registre Central de Titularitats Reals, amb l’objectiu de centralitzar la informació sobre la titularitat real d’entitats jurídiques a Espanya.

En el cas de les fundacions, aquest reial decret estableix que quan es creï una nova fundació, caldrà comunicar electrònicament la seva titularitat real al registre en un termini d’un mes. A més, si es produeixen canvis en aquesta titularitat, aquests s’hauran de comunicar al registre en un termini de 10 dies. Finalment, cada mes de gener, caldrà presentar una declaració anual confirmant, si és el cas, que no s’han produït canvis.

Des dels serveis jurídics de la CCF hem elaborat una nota informativa que amplia aquesta informació (*) . Si vols rebre aquesta documentació, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant aquest formulari.


* Aquest resum ha estat elaborat pels serveis jurídics de la CCF amb finalitats informatives per a les entitats associades i no constitueix per sí mateix un assessorament legal. Si teniu qualsevol dubte o voleu ampliar informació, podeu contactar amb nosaltres.