Nou Apunt OdF! ‘World Giving Index: els 10 països més generosos del món’

14/12/2023

Publiquem un nou Apunt de  lObservatori de Fundacions de la CCF, dins la sèrie de lliuraments periòdics que us facilitem amb dades del sector amb els quals volem proporcionar un marc de referència per a la gestió i el dia a dia de les fundacions.

Sota el títol ‘World Giving Index: els 10 països més generosos del món’, aquest apunt analitza els resultats del rànquing sobre l’altruisme dels països, publicat per la Charities Aid Foundation (CAF) i construït sobre la base de l’enquesta World View World Poll de Gallup.

Les dades que es desprenen de l’estudi, al qual han participat 119 països de tots els continents, inclouen les valoracions mitjanes de tres indicadors:

  • % de població que ha ajudat a una persona desconeguda durant l’últim mes;
  • % de persones que han donat diners a alguna organització no lucrativa.
  • % de persones que han donat al menys una hora del seu temps fent voluntariat durant el mateix període.

Per cinquè any consecutiu, Indonèsia torna a ocupar el primer lloc del rànquing amb una mitjana de 68%. La segona posició és per Kenya amb una mitjana del 61%. Ambdós països mostren una trajectòria a l’alça en termes d’ajuda i donacions durant els últims cinc anys.

 

 

 

Una de les possibles explicacions a aquest fet és l’elevat nivell de religiositat de les poblacions d’aquests països o la important influència de certes tradicions culturals d’ajuda mútua i comunitària entre els seus habitants, com ara l’indonesi Gotong Royong i la kenyana Harambee.

Espanya ocupa la posició número 88 del rànquing, una classificació que es pot consultar al web de la Charities Aid Foundation (CAF).

* Els Apunts de l’Observatori de Fundacions (OdF) es van crear  amb el propòsit d’establir un canal de connexió i de distribució de dades en format de butlletí que visibilitzi la producció de dades de l’OdF com a plataforma de recerca i pensament sobre el món fundacional.