Obligacions en matèria laboral per aquest 2024 i data límit per aplicar el Protocol LGTBIQ+

26/01/2024

Us informem sobre les obligacions laborals que han de complir aquest 2024 les entitats que tenen persones treballadores. La normativa les divideix en dues tipologies:

  • Obligacions generals aplicables a totes les fundacions que tenen persones treballadores
  • Obligacions addicionals per a aquelles fundacions que tenen 50 o més persones treballadores.

Cal destacar que el pròxim 2 de març de 2024 és la data límit perquè les fundacions amb una plantilla de més de 50 persones treballadores implementin el Protocol d’actuació per a l’atenció de l’assetjament o la violència contra les persones LGTBIQ+. En el cas de les fundacions que ja disposen d’un Pla d’Igualtat, no serà necessari elaborar-ne un de nou. En aquests casos, caldrà actualitzar el pla existent, incorporant-hi mesures específiques orientades a combatre i erradicar la discriminació envers el col·lectiu LGTBIQ+.

Amb l’objectiu de facilitar la comprensió i el compliment d’aquestes normes, posem a la disposició de les fundacions associades a la CCF una nota jurídica que recull i detalla les obligacions laborals que han de complir les fundacions. Podeu trobar el document ‘Obligacions laborals 2024’ a la secció ‘Documents d’interès / Altres:

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès!


* Aquest resum ha estat elaborat pels serveis jurídics de la CCF amb finalitats informatives per a les entitats associades i no constitueix per sí mateix un assessorament legal. Si teniu qualsevol dubte, voleu ampliar informació o encara no sou fundació associada, podeu contactar amb nosaltres.