S’aproven els criteris que han de regir el Pla d’actuació inspectora de fundacions per a l’any 2024

18/12/2023

Us informem que avui, 18 de desembre, s’ha publicat al DOGC la RESOLUCIÓ JUS/4226/2023, de 13 de desembre, per la qual s’aproven els criteris que han de regir el Pla d’actuació inspectora de fundacions i d’associacions declarades d’utilitat pública per a l’any 2024.

Els plans anuals d’actuació inspectora són un instrument idoni amb vista a fer efectius els principis d’eficàcia i eficiència en l’actuació de l’Administració pública, i a fomentar el bon govern de les fundacions en benefici de les mateixes entitats, la col·laboració amb les quals ha de contribuir a assolir l’objectiu de complir les finalitats fundacionals i respectar la voluntat fundacional. Com sabeu, aquest exercici de la potestat inspectora correspon al Protectorat.

Adjuntem una nota informativa elaborada pels serveis jurídics de la CCF amb informació detallada sobre els nous criteris que estableix la RESOLUCIÓ JUS/4226/2023, de 13 de desembre, així com les novetats respecte als anys anteriors:

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès!


* Aquest resum ha estat elaborat pels serveis jurídics de la CCF amb finalitats informatives per a les entitats associades i no constitueix per sí mateix un assessorament legal. Si teniu qualsevol dubte o voleu ampliar informació, podeu contactar amb nosaltres.