Comissió de Cultura
Objectius de la Comissió:
Pretén afavorir la col·laboració entre fundacions d’aquest àmbit i posicionar la cultura com un element bàsic per al desenvolupament de les persones.
Reglament de la Comissió de Cultura
Manifest ‘La cultura no és un privilegi, la cultura és un dret’
Membres de la Comissió

Marta Esteve
Fundació CarullaÉs la directora general de la Fundació Carulla, que inclou el Museu de la Vida Rural, l’Editorial Barcino i el programa Mutare. Reivindica el paper de la cultura com a motor de transformació social. Forma part del patronat i la junta del Teatre Lliure. Llicenciada en Dret i Treball Social. S’ha format en lideratge i innovació social. La seva trajectòria és fruit de la cruïlla entre dos camins: el cultural i el social, treballant al costat de les persones dirigint equips i projectes en entitats com Càritas, la Fundació La Caixa o la Fundació IReS.

Marta Ibarz
Fundació IluroBachelor of Science in Business Administration per l’ICFE - University of South Carolina, ha cursat el màster en Comunicació Empresarial i Tecnologies Digitals de la UPF. A l’escola de negocis ESADE ha cursat el Programme for Management Development i recentement el programa Lideratge i Innovació Social. És la directora de la Fundació Iluro

Cristina Martí
Fundació Amics del MNACLlicenciada en Dret. Ha cursat el postgrau en Captació de Fons (Fundraising) de l’IL3 - UB. Ha treballat en un despatx d’advocats i al Departament de Subscripció i Tramitació de Riscos de Catalana Occident. Des del 2005 exerceix com a gerent i directora de la Fundació Amics del MNAC.

Belén Latorre
Fundació Antigues Caixes CatalanesLlicenciada en Ciències de la Informació, ha cursat el màster en Economia i Direcció d’Empreses i el postgrau en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional a la UAB. És la directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. El 2012 va convertir-se en directora de l’Àrea de Comunicació, Publicitat i Imatge a Unnim BBVA i en responsable de l’activitat social i cultural d’UnnimCaixa a Catalunya. Anteriorment, va ser directora de comunicació a Caixa Sabadell en els àmbits social, cultural i de les relacions internacionals. És docent de comunicació corporativa a la Universitat i a diferents fòrums.

Maite Esteve
Fundació Catalunya CulturaLlicenciada en Dret i especialitzada en Direcció i Gestió d’Associacions i economia social i solidària i cooperatives. Ha realitzat tota la seva carrera professional liderant projectes i impulsant el talent i la creativitat com a motor emprenedor a la Fundació Princesa de Girona, resolent conflictes a la Fundació TLC i duent els serveis jurídics de la Fundació Gala-Salvador Dalí. Actualment dirigeix la Fundació Catalunya Cultura treballant en un nou marc de col·laboració que uneixi el sector privat, la societat civil i la cultura.

Maixaixa Taulé
Fundació Arqueològica ClosLlicenciada en Història per la UAB, ha cursat el màster en Teoria i Mètode en Arqueologia de la UAB i el Programa DGONG a ESADE. És la directora general de la Fundació Arqueològica Clos – Museu Egipci de Barcelona des del 2003. Ha participat en projectes de recerca arqueològica a Catalunya, Alemanya, Egipte i la Terra del Foc (Argentina).

Marga Viza
Fundació Catalunya La PedreraLlicenciada en Història de l’Art. Ha cursat un postgrau en Gestió i Conservació del Patrimoni, entre altres. És la directora de Cultura a la Fundació Catalunya La Pedrera. És la responsable de l’extensa proposta cultural de l’entitat. Té una àmplia i llarga experiència en la programació i gestió cultural.

M. Carme Jiménez
Institut Ramon Muntaner – Fundació privada dels Centres d’Estudis de Parla CatalanaLlicenciada en Humanitats per la UPF. Ha cursat un màster en Història per l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives - UPF. Des del 2003 és la directora de l’Institut Ramon Muntaner - Fundació privada dels Centres d’Estudis de Parla Catalana.

Carme Garcia
Fundació Congrés de Cultura CatalanaLlicenciada en Geografia i Història per la UB i Postgrau en Egiptologia per la UAB. Ha cursat la diplomatura de Publicitat en EADA i el programa de Màrqueting Relacional d'ESADE. Durant més de vint anys ha treballat, com a responsable de comunicació i màrqueting relacional, en el grup d'automoció QUADIS on va crear i desenvolupar el departament de venda en línia. Des de 2010 col·labora amb entitats culturals per ajudar-les en la comunicació amb els seus usuaris i en la creació de nous projectes. Ha treballat, entre d'altres, amb la Fundació Pau Casals, el Museu Torre Balldovina, el Museu Marítim de Barcelona, el MACBA, l'Associació Catalana de Museologia, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i el Museu d'Arqueologia de Catalunya i des del 2021 exerceix la direcció de la Fundació Congrés de Cultura Catalana

Ricard Planas
Fundació Lluís CorominaEmprenedor cultural i crític d’art. La seva formació prové del món del periodisme, la gestió cultural i la Història de l’Art. Ha estat fundador de la revista, diari digital i gestora bonart cultural, és director de la fundació Lluís Coromina, i fundador de l’empresa Ab Intra, una gestora sociocultural. Ha estat curador del centenari de l’any Carles Fontserè. Ha coordinat més d’un centenar d’exposicions i certaments d’art. També ha estat assessor en Creació i Estratègies Culturals en el gabinet del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya durant el període 2016-2017. Ha impartit classes en el grau de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona. Ha col·laborat i col.labora en premsa escrita i audiovisual.

Natàlia Chocarro
Fundació Vila CasasDes de l'any 1999 treballa a la Fundació Vila Casas, Barcelona. Entre els anys 2000 i 2005 és conservadora de la col·lecció de la fundació. A partir de l'any 2015 dirigeix el departament de projectes externs i és adjunta a la direcció d'art. Des de l’any 2019 és Assessora d’art de la presidència i lidera els projectes externs de la Fundació - curadories en diversos equipaments del territori d’autors del fons d’art de la Fundació Vila Casas- i treballa per establir sinèrgies amb certàmens, patrocinis, festivals o fires del país, amb les que la Fundació hi col·labora.

Òscar Enrech
Fundació Orfeó LleidatàÒscar Enrech Baulies. Director General de la Fundació Orfeó Lleidatà, economista i gestor cultural amb àmplia experiència en la gestió de projectes culturals. Llicenciat en Economia, Màster en Direcció Comptable i Financera de l’Empresa, Postgrau en Comerç Internacional i estudis d’especialització en Organització i Gestió d’Empreses Culturals.

Mireia Casals
Fundació Catalunya FonsLlicenciada en Dret per l'UAB. Ha cursat postgrau en Lideratge i Gestió de Persones a l'Institut Químic de Sarrià. Advocada. Responsable del Gabinet Jurídic i de la Gestió de persones d'Òmnium Cultural (2001-2012). Des de l'any 2014 exerceix la direcció de la Fundació Catalunya Fons.

Esther Rodríguez
Fundació Felícia FusterÉs doctora en Història de l’art per la Universitat de Barcelona i ha cursat el màster Estudis Avançats en Història de l’art a la mateixa institució. Ha centrat la seva investigació en l’estudi de la producció plàstica de l’artista i poeta catalana Felícia Fuster dins els contextos artístics del segle XX relacionats. Ha comissariat diferents exposicions dedicades a dones artistes i des del 2021 és la directora de la Fundació Felícia Fuster.

Consol Vancells
Fundació Enciclopèdia CatalanaDirectora general d’Enciclopèdia Catalana, és la 1a dona que assumeix la direcció general en els seus 60 anys d'història. Amb una trajectòria destacada en gestió estratègica i cultural en el tercer sector i l’administració pública de més de 25 anys, actualment lidera una nova etapa d’Enciclopèdia Catalana centrada a afrontar els reptes de la transformació digital i reforçar el foment de la llengua i la cultura catalanes. És professora de l’ESCI (UPF).